Hello!

Am revenit cu câteva mici sfaturi care, de cum să împachetezi eficient care sper eu să te ajute în cazul în care pleci pe undeva într-o mică excursie de weekend :). Poate ai citit postarea de data trecută sau ai văzut deja pe Instagram, weekendul trecut am fost cu mai mulți colegi de muncă la Plaiul Foii la Zărnești. Am nimerit o pensiune superbă fix la poalele munților iar priveliștea de la balcon a fost ceva de vis. Pentru curioși și curioase am stat aici.

Având în vedere că am plecat peste 20 de oameni, în mașini am stat câte 4-5 omuleți, iar spațiul rămas era ocupat cu multă mâncare și băutură, plus niște boxe, trebuia să avem cât mai puține bagaje și cât mai micuțe. A trebuit să mă rezum la un ghiozdan. Destul de încăpător, dar dacă aș fi avut mai mult loc probabil că aș fi luat mult mai multe cu mine :D.

Sooo… Iată câteva trucuri și sfaturi pentru împachetat eficient care pe mine m-au ajutat enorm:

Ia numai strictul necesar

Asta înseamnă cam așa:

1. Periuță + pastă de dinți

2. Gel de duș, șampon și ulei sau balsam de păr, de preferat în sticluțe mici travel friendly. În cazuri excepționale sunt în stare să renunț și la gelul de duș pe care îl pot înlocui cu șamponul). La ulei de păr sau balsam nu pot renunța că nu-l suport aspru și gen maturică.

3. Gel/spumă de curățare a tenului + Cremă de zi și cremă de seară. Cea de zi musai cu SPF. Am avut colegi care nu s-au gândit la asta și după o zi de stat la soare aveau nasul și fruntea roșie.

4. O cremă de corp tot travel friendly. Eu am avut ambalajul unei creme mai veche și am transferat din alta care era mult prea mare de luat așa.

5. Deodorant și parfum/spray. Parfumul sau spray-ul de corp este totuși opțional.

6. Opțional, demachiantul. Sincer nu știu de ce l-am mai luat pentru că la cât machiaj am purtat (sau mai bine zis n-am purtat), puteam să mă demachiez foarte simplu când mă spălam pe față seara. Deeci, puteți renunța destul de ușor la el. Cel din sticluța mov de la Oriflame este de fapt apa micelară de la Garnier.

Cum sa impachetezi eficient

Cum sa impachetezi eficient

Machiaj la minimul minimului

Dacă e musai să ne machiem zic să ne rezumăm măcar la ceva cât mai natural, simplut și cu cât mai puține produse. Dacă am ales să port machiaj nu am putut să renunț la anumite produse cum sunt kit-ul de sprâncede și pudra de conturare. Cum pentru unele fete este un must-have mascara, așa sunt pentru mine aceste produse. În rest, am ales un BB cream, un fard și un blush cremă și 2 balsamuri de buze Baby Lips pentru puțină culoare.

Lista produselor se poate restrânge spre deloc, mai ales că le-am folosit doar în ziua când am plecat înapoi.

Cum sa impachetezi eficient

Sharing is caring

Pasta de dinți și șamponul le-am împărțit cu omulețul de lângă mine (eu șamponul, el pasta de dinți). Cu excepția câtorva, puteți împărții foarte multe produse. Totul este să vorbiți din timp și să stabiliți de dinainte.

Și pentru că suntem fete și avem nevoi, ne trebuia un uscător de păr. Am stabilit totuși ca doar una din noi să ia unul. Astfel am făcut economie de spațiu.

Află cât mai multe informații

Este util dacă știi că locul unde te vei duce oferă și alte lucruri precum: prosoape și/sau papucei de casă, uscător de păr, săpunel de mâini, etc.

În felul ăsta nu risti să nu ai când ajungi acolo, dar nici nu cari lucruri care nu ți-ar fi necesare dacă deja le au.

 

Cam astea m-au ajutat pe mine la împachetat. Sunt bune sfaturile și în cazul în care plecați pe undeva cu avionul și aveți băgăjelul limitat :).

Sper că ți-au fost de folos informațiile și dacă ai și cu sfaturi și trucuri la capitolul împachetat aștept cu drag să mi le împărtășești!

Kisses & Be happy!

Timi