Hello!

Am tot promis review cremei Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30 (well, that’s a mouthful :)) ) și am zis că e timpul să mă țin de cuvânt :D. Când am găsit-o în Bebe Tei căutam de fapt altă cremă cu SPF de la Bioderma, Aquafluid parcă. Totuși din diferite motive și pentru că scria că este pentru tenul mixt/gras am ales-o totuși pe aceasta. A fost o curiozitate pentru că nu o mai văzusem pe nicăieri și am vrut să o încerc și să văd dacă merită să povestesc mai departe despre ea.

Review Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30 (cantitate 40ml, preț 34 lei în Bebe Tei)

Crema vine într-un ambalaj clasic, mat și opac. Sistemul de dozare mi se pare puțin defect pentru că oricât m-aș chinui, este imposibil să nu găsesc resturi de cremă în căpăcel. Nu-mi place pentru că se irosește produsul și nu-mi place când desfac crema să văd capacul cu cremă uscată.

Trecând peste acest minus, crema mi se pare foarte spornică, de obicei îmi pun pe deget puțin mai mult de un bob de mazăre și o întind fără probleme pe față și gât. Intră bine în piele și îmi lasă tenul destul de hidratat, dar fără senzația aia de ten uleios sau lipicios. De asemenea, nu îmi lasă tenul albicios.

Totuși folosit cu un fond de ten mat (cum e Revlon Colorstay) aș amesteca puțin crema cu una puțin mai hidratantă sau aș aplica înainte o altă cremă (saau un primer după, depinde cum preferi) sau hidratat foarte bine tenul cu o seară înainte. Am observat că folosite împreună, lasă uneori câteva cojițe în anumite porțiuni ale pielii.

Review Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

Ca și consistență, mi se pare destul de densă, nu e lichidă, cum am înțeles că este Aquafluid, și este rezistentă la apă. Îmi place mirosul subtil și puțin dulceag.

Aplicat dimineața înainte de machiaj, îmi rezistă tenul mat, în jur de 4 ore* (depinde și de fondul de ten folosit totuși). Totuși n-am descoperit până acum nici un produs care să țină luciul la distanță o perioadă mai mare de timp așa că nu-i nimic neobișnuit aici.

Tot cu Revlon Colorstay, l-am testat și rezistă mult mai bine, tenul devine lucios abia după-masă târziu și nu e foarte proeminent* (fondul de ten l-am aplicat direct peste cremă și fără pudră deasupra).

Review Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

Lista de ingrediente

Concluzii? Tot sunt tentată să încerc și cealaltă variantă de cremă cu SPF de la Bioderma, dar momentan sunt mulțumită de asta și nu regret că am luat-o.

So? Dacă sunteți în căutare de o cremă cu SPF, cu ingrediente prietenoase, la un preț decent și care să nu lase tenul gras* sau lipicios, v-o recomand cu drag pe aceasta!

Eu zic că merită să-i dați o șansă :).

Kisses & Be happy!

Timi

*de menționat că eu am tenul mixt, poate pe un ten gras/uscat se comporta altfel