Hello!

Știu că am promis de multe ori review-ul ăsta, dar l-am tot amânat, nu știu de ce, am tot așteptat momentul potrivit. Fardurile le-am tot testat, mi-am tot schimbat părerea despre ele, m-am tot sucit, am tot, am… Multe scuze, I know. Ideea e că îmi făcusem o părere tot citind review-urile de pe net, aveam anumite așteptări, le-am tot aplicat sub diverse forme (cu diferite primere, fără primer, etc.) și am vrut să văd cum se comportă.

Review - Farduri mono Melkior

Farduri mono Melkior (cantitate 3.2g, preț 17 lei/bucata)

În primul rând deși par scumpuțe la prima vedere, pentru 17 lei primești o cantitate destul de mare, cantitate pe care totuși nu prea ai cum să o termini în durata de viață oficială a fardurilor :)). Totuși pe site-ul Melkior sunt constant oferte gen 3+1 gratis, transport gratuit, la 6 farduri cumpărate primești paletuța de 6 farduri, etc.

Review - Farduri mono Melkior

Fardurile au o textură finuță, deloc prăfoasă și se pot lucra destul de ușor cu ele. Singurele mai chunky, mai ne-finuțe, ca să zic așa sunt cele 3 metalice. Astea parcă se aplică puțin mai greu și atunci când le aplic pe toată pleoapa prefer să folosesc degetele în locul unei pensule.

Review - Farduri mono Melkior

Sunt pigmentate și rezistă cât de cât ok pe pleoapele mele. Nu extraordinar… dar ok. Le-am testat aplicate singurele sau cu o baza dedesubt (ori fond de ten/corector, ori farduri cremă, ori baza de fard de la NYX) și totuși după jumătatea zilei își pierd din intensitate și se strâng puțin în pliu. Nimic ce nu se poate repara în 2 minuțele la baie, dar dacă știți că aveți pleoapele mai uleioase, să vă așteptați la asta.

Există și un mic spion printre fardurile de la Melkior, și anume mono-ul Glazel Visage :D. Aș spune că fardurile de la Melkior sunt totuși mai bune decât acesta. Este cam la fel de chunky ca cele metalice, dar se lucrează mai greu cu el. Plus că mi se pare că acestea au o cantitate puțin mai mică și diferența de preț este de 1 leu.

Review - Farduri mono Melkior

Review - Farduri mono Melkior

Swatch-uri: Autumn Sunset, Coral Fusion, Ethereal, Spring Green

Review - Farduri mono Melkior

Review - Farduri mono Melkior

Swatch-uri: Bronze Metal, Gold Metal, Silver Metal, Mono Glazel Visage, nuanța Pearl X6

Review - Farduri mono Melkior

Review - Farduri mono Melkior

Swatch-uri: Green Cocktail, Diaphane, Iris

Dacă aș mai cumpăra? Da. În general sunt farduri bune. Nu extraordinare, nemaivăzute, etc, dar bune. Plus că au o varietate foarte mare de culori și texturi (mate, sidefate și metalice). De asemenea, au marele plus că îți poți construi paleta doar cu nuanțele pe care le vrei. Și în felul ăsta poți să te asiguri că vei folosi toate nuanțele dintr-o paletă :D.

Ție cum ți se par fardurile? Care culori sunt preferatele tale?

Kisses & Be happy!

Timi

 • Dana

  Util articolul ….Eu folosesc Melkior de obicei si mi se pare ca rezista ok totusi… Dar ce farduri mai bune mi ai recomanda ? 🙂 care sa fie disponibile la “bucata” 🙂

  • Poate am eu pleoapele mai uleioase. Oricum, încă n-am descoperit vreun fard care să nu mi se strângă în pliu după câteva ore de purtare. Asta e singura mea problema cu ele, în rest, n-am ce să le reproșez.
   Dacă totuși ție îți rezistă mai bine, e super 🙂

   Recomandări, chiar nu am, nici nu am încercat momentan altceva, nici nu cred că am văzut ceva mai bun… Îmi vin în minte doar mono-uril Makeup Geek, Makeup Forever sau Anastasia Beverly Hills, dar nu bag mâna-n foc că n-aș avea aceeași problemă și cu ele :).

   Kisses!

 • Test

  Interesant articolul… dar alte recomandari de farduri mai bune?:D disponibile la bucata 🙂

  • N-am încercat momentan altceva, îmi pare rău. Doar ce-am tot văzut la fete de prin afară ca sunt înebunite după Makeup Geek, Makeup Forever sau Anastasia Beverly Hills. Totuși dar nu bag mâna-n foc că n-aș avea aceeași problemă și cu ele, având pleoapele uleioase.

 • Pingback: The Best Products of 2016 - Thoughts from a Butterfly()