Hello!

La un an depărtare de prima postare de genul ăsta, revenim cu partea a doua :)). So, am călătorit, am văzut, am încercat, acum ar fi drăguț să și împărtășesc din mica mea experiență. Am adunat alte câteva tips & trick-uri de știut pentru vacanțe mai reușite prin alte țări.

Tips Tricks vacanță 1

1. Google Maps offline

Aplicatia îți dă posibilitatea să descarci harta unui oraș întreg și să o folosești offline (doar cu gps-ul/location pornit).

Also, de acasă am studiat puțin harta Madridului și mi-am salvat cam tot ce mi s-a părut interesant, începând de la magazine (Pandora, Lush, Primark) până la parcuri, muzee și restaurante.

Chiar dacă în toate sfaturile de călătorie auzi doar cum să nu-ți faci planuri sau să lași acasă ghidurile, pe mine m-a ajutat foarte mult harta. Știam cam ce vreau să văd și pe unde să ajung. Asta nu înseamnă că nu m-am plimbat și la întâmplare și am văzutt și multe alte locații pe care poate le-am ratat pe hartă :D.

2. Cărți, muzică/filme pe telefon

Da, mergi în excursie ca să vezi alte orașe, cladiri, parcuri, magazine, etc. Poate să înveți puțin din cultura locală sau să testezi mâncăruri tradiționale. Multe chestii noi și interesante.

Totuși, există destul de mult timp mort pe care e bine să ai ceva cu care să-l umpli. De exemplu, zborul cu avionul poate avea o durată de 2-3-4 ore + timpul de așteptare la poarta de îmbarcare. E util să ai cu tine o carte sau măcar niște căști și muzică pe telefon.

Dacă vrei să păstrezi totuși mood-ul vacanței și al locului în care mergi poți răsfoi un dicționar al limbii folosite. Mai ales dacă știi că limba engleză nu se prea cunoaște pe acolo. De exemplu, la Madrid am avut (pentru a doua oară) un șoc că oamenii ăia nu știau o boabă de engleză. Deși știam, pentru că mai fusesem în liceu într-o excursie tot în Spania, și mai auzisem și de la alții, tot nu mi-a venit să cred.

So… dacă aveți planuri să ajungeți prin Spania, un dicționar sau un ghid pentru limba spaniolă (asta dacă nu știi deja câte ceva, măcar cât să comanzi ‘un vino’ într-un bar) este absolut indispensabil :D.

3. Încălțămine și îmbrăcăminte comodă și corespunzătoare vremii

Mai ales pentru călătoriile în anotimpul rece, recomand haine și încălțăminte cât mai călduroasă și corespunzătoare.

Ce înseamna asta?

Pentru încălțăminte, nu mergeți la mall cu câteva zile înainte cu gândul să vă luați o pereche de ghete special pentru excursie. Fiind încălțăminte nouă, ar putea fi incomodă (mai ales la mers mult pe jos).

Pentru îmbrăcăminte, mai bine îți iei un maieu, 1-2 bluze + un pulover (mai subțirel) pe tine, și dacă ți se pare cald mai dai jos din ele, decât să-ți iei un singur pulover fluffy și gros și după să ți se facă cald. Mai bine ai câteva straturi de îmbrăcăminte mai subțire decât unul singur și gros. Plus că un pulover gros ține locul în bagaj la 3-4 bluze :D.

4. Asigurare de călătorie

Aș zice un alt lucru indispensabil indiferent de unde mergi. Peste tot pe unde am fost, am avut asigurare de călătorie și deși n-am avut nevoie de ea, este bine să fie acolo.
Nu trebuie să fie cea mai scumpă (ultima dată am dat 16 lei/persoană pentru 5 zile) și nici nu trebuie să umblați pe nu știu unde după ea.

Pe emag de exemplu, au asigurări de călătorie, se completează toate datele online și după primești pe mail ce ai nevoie, trebuie doar să printezi o foaie și să o ai cu tine.

Cam astea au fost principalele idei și ce mi s-a părut mie util și de reținut. De experiența Andreei Balaban, cred că o știe deja cam toată lumea, și despre alte sfaturi pentru plimbări frumoase și mai atipice în afară, puteți citi postarea Geiei :).

Sper că v-a plăcut postarea și dacă aveți sfaturi sau alte informații utile pentru călătorit, scrieți-mi în comentarii!
Spor la plimbărit!

Kisses & Be happy!
Timi

 • Sunshine

  Foarte utila postarea, nu stiam ca in Spania nu se prea vorbeste engleza :O Am noroc ca stiu spaniola dar totusi, chiar nu stiam acest lucru si e putin surprinzator, ce-i drept. 😀
  De asigurarea de calatorie nu stiam ca se poate cumpara de pe emag, foarte tare.
  Eu una iti sunt recunoscatoare pt aceasta postare, thank you :* :*
  Imi plac mult pozele din postare, ai fost in niste locuri superbe.
  Te pup, o zi frumoasa iti doresc 🙂

  • Mă bucur că ți-a plăcut postarea, hope it helped :D.

   Kisses & Zi frumoasă și ție! :*
   Timi

 • In anumite zone din Spania nici macar spaniola din telenovele nu se vorbeste, asa ca macar ai putea sa te intelegi cu ei, fiind o limba latina. Dar daca nici asa nu te intelegi cu ei, vorbesti prin Google :))

  • Sau limbajul semnelor :)). N-am ajuns prin regiuni așa dubioase, încă, dar e bine de știut :)).

   Kisses!