‘ello!

Eu cel puțin mereu am avut probleme cu fardurile la capitolul rezistență. Pot să am cele mai fancy și scumpe palete de farduri, fără un primer bun, pleoapele mele reușesc să strice de fiecare dată tot, nu îmi rezista machiajul mai mult de 2-3 ore. So, în căutare de primere bune, am încercat destul de multe și într-un final am ajuns la cele 2 de mai jos :D.

review-milani-eyeshadow-primer-vs-urban-decay-eyeshadow-primer-potion-1

Milani Eyeshadow Primer (cantitate 9ml, preț 36lei)

Vine într-un ambajajul sub formă de tub, foarte practic și destul de igienic. Cantitatea este mai mult decât suficientă, mai ales că ai nevoie de o cantitate mititcă pentru ambele pleoape (aș zice cam aprox. 2 boabe de muștar).

Textura este destul de lichidă cât să se întindă uniform pe toată pleoapa, dar destul de solidă cât să nu curgă de pe mână. De asemenea, este transparent aplicat pe pleoape, nu mi se pare că acoperă vinișoare sau diferite colorații și are o textură asemănătoare unei creme.

Acum, la partea de, “does this thing really works?”. Răspunsul este da, în mare.

Eu cel puțin mereu am avut pleoapele uleioase, nu-mi rezistă machiajul mai mult de câteva ore după care se adună inestetic în pliu iar culorile se estompează până la dispariție. Am testat fără nici un rezultat bazele de fard de la Avon, E.l.f. și creionul Jumbo NYX.

Cu baza de la Milani, nu am mai avut probleme de genul ăsta. Face aproape cam tot ceea ce promite:
“Intensifică, asigură aderența și prelungește rezistența fardurilor, machiajul fiind intact timp de minim 8 ore.”

Ca și excepții, nu mi se pare că intensifică prea mult culorile fardului. De asemenea, parcă spre finalul zilei culorile nu mai sunt chiar atât de puternice ca de dimineață proaspăt aplicate. Totuși, nu se strâng în pliu și nu dispar.

review-milani-eyeshadow-primer-vs-urban-decay-eyeshadow-primer-potion-2

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, Original (cantitate 10ml, preț 94-122 lei – produsul full size)

Și acesta este într-un ambalaj sub formă de tub, doar că are un aplicator, similar cu cel folosit la luciurile de buze/rujurile lichide. Are capacul super fancy, chiar dacă tot plastic e, dar sincer, nu mă încântă prea mult ambalajul. Este mai igienic cel de la Milani, iar aplicatorul mi se pare că ajută la irosirea produsului. M-am trezit de multe ori cu produs uscat adunat pe gâtul tubului.

Ca și textură, este asemănător cu cel de la Milani iar aplicat pe pleoape îi dă o textură puțin siliconată.

Și acesta face tot ceea ce promite și probabil că aș fi tras mai mult spre cel de la Milani dacă nu le testam în paralel pe amândouă. So, m-am dus câteva zile la birou cu ochiul stâng cu baza de la Milani și ochiul drept cu baza de la U.D.

Și ce am observat e așa. La nici unul din ele nu mi se strânge fardul în pliu dar, spre finalul zilei fardul își pierde din intensitate pe pleoapa unde am folosit Milani. Poate la fel se întâmplă și cu primerul U.D. dar comparându-le una lângă alta, Urban Decay-ul iese câștigător.

review-milani-eyeshadow-primer-vs-urban-decay-eyeshadow-primer-potion-3

De asemenea, ca și tips & tricks, cu ce a funcționat la mine ca să ajute:

– Am grijă să nu aplic fond de ten/corector pe pleoape. Chiar scrie în descrierea produsului (la Milani, cel puțin) că este recomandat să se aplice pe pielea curată.

– De fiecare dată fixez primer-ul cu o pudră. Momentan folosesc pudra translucidă de la Melkior, dar l-am testat și cu alte pudre și am același rezultat. Ideea e că fardurile se blenduiesc puțin mai bine peste o bază cremoasă + pudră, decât direct peste primer.

review-milani-eyeshadow-primer-vs-urban-decay-eyeshadow-primer-potion-4

So, long story short:
Milani:

+ preț prietenos

+ fardurile nu se strând în pliu

– fardurile își pierd puțin din intensitate

Urban Decay:

– preț mai piperat

– ambalajul neigienic

+ fardurile nu se strând în pliu

+ fardurile nu își pierd din intensitate

Eu le recomand cu drag pe amandouă și momentan dacă ar fi să aleg unul dintre ele, nu aș putea alege. Pe de-o parte îmi place mai mult rezistența de la UD, pe de altă parte îmi place mai mult ambalajul și prețul celui de la Milani :)).

Sper că ți-a plăcut articolul și dacă ți s-a părut util sau ai întrebări te aștept cu drag să povestim în căsuța de comentarii! Saau pentru orice întrebări, feedback, etc. îmi poți scrie aici!

Kisses & Be happy!

Timi