Hello!

Cred că toată lumea a auzit de acest eveniment, am văzut o grămadă de poze și postări deja peste tot, așa că vin și eu cu o postare oarecum întârziată. Anul ăsta am participat și eu ca blogger oficial.

În primul rând locația, a fost foarte drăguță, Palatul Bragadiru chiar merită o vizită, șii cam atât :)).

Eu și Cristina am ajuns la eveniment spre seară și asta pentru că am venit direct de la muncă. Mi s-a părut oarecum stupid să organizezi un eveniment de genul ăsta pe durata unei zile întregi, fix în mijlocul săptămânii. Pentru a participa la conferințe trebuia să-mi iau liber și sincer prefer să-mi folosesc puținele zile de concediu pe lucruri ceva mai importante.

Anyway, din câte am citit, nu au fost mare pierdere. Majoritatea fetelor care au fost la conferințe și au scris până acum despre eveniment s-au plâns de asta. Ai fi zis totuși că marile bloggerițe pentru care chiar ăsta reprezintă job-ul lor, s-ar fi obosit să participe și la conferințe. Totuși nu prea a fost cazul din ce-am văzut, majoritatea făcându-și apariția la cocktail party-ul dinainte galei de premiere (pentru că asta interesa de fapt cam pe toată lumea).

Moving on, aici puteți vedea lista câștigătoarelor. Sincer, eu nu am auzit de multe din numele ce au ieșit câștigătoare și nu înțeleg nici în momentul de față ce-i cu toată agitația din jurul anumitor persoane. Sunt si fete care au câștigat pe merit, dar sunt și care de multe ori au o echipă întreagă în spate, să le facă poze, să le editeze, să, să… poate chiar să le scrie și textele de pe blog. De câte ori nu ați citit pe blog-uri comunicate de presă luate cu copy-paste de pe mail? Că tot citeam zilele astea un articol cu propuneri de genul: “îmi place blogul tău, hai să-ți dau un articol gata scris să-l postezi la tine pe blog și cu vreo 2-3 link-uri pe <insert_random_name>.ro”. Sunt bloguri câștigătoare care s-au depărtat puțin de conceptul inițial de blog (știți și voi, păreri personale, pui suflet în ceea ce scrii, p-acolo) și au devenit oarecum un site de reclame, editoriale și review-uri (plătite). Also, premiile mi se pare că s-au învârtit în jurul acelorași persoane, pe principiul ce-i în trend la momentul actual (nu-i mare noutate aici, am înțeles că așa a fost cam în fiecare an).

În general mi s-a părut că se preferă “influenceri” care doar asta fac și prea puțin mai contează munca reală din spatele unui blog (de cele mai multe ori deținut de o singură persoană). Nu mă uit mai departe de mine, cu un job full-time, dupa 7 seara când ajung și eu acasă, mă mișc muuult mai greu să fac poze, să gasesc lumină, să aranjez produsele drăguț în cadru, eventual în timp ce-mi fac și ceva de mâncare :)). Presupunând că rezerv partea asta pentru weekend pot spune bye-bye și la puținul timp liber pe care-l am. Mai adaugă la asta, și ieșit la poze fashioniste pe nu știu unde, dacă ai un fotograf cât de cât priceput pe apelare rapidă și dispus să-și sacrifice și el timpul liber (jealous much, eu încă nu l-am găsit pe al meu :)) ).

So, mi-am spus oful, până la urmă Digital Divas a fost o experiență nouă pentru mine (pe care probabil că nu o să o repet) și cam aia a fost. M-am lămurit cum stă treaba pe la casele mai mari și eu, cel puțin, o să continui să citesc blogurile mai micuțe care îmi oferă informații de calitate, opinii sincere și nealterate.

Voi ce părere aveți?

Dacă ați ajuns până aici cu cititul și încă nu ma hate-uiți, stați pe aproape că mâine ne vedem pe blog cu un mic Giveaway!

 

Kisses & Be happy!

Timi