Hello!

Pentru că m-au tot întrebat prietenele mele despre exfolianți, ce folosesc, ce mi-a plăcut, ce recomand, etc.. etc., m-am gândit că ar fi util să povestim despre ce mi-a plăcut mie (sau nu?) mai pe larg aici.

So, în primul rând de menționat că există exfolianți mecanici (produsele cu particule mici abrazive, scrub-urile) și exfolianți chimici care ar trebui să curețe tenul mai în profunzime datorită substanțelor pe care le are. Și aceștia din urmă sunt împărtiți în 2, exfolianți de tip AHA (pentru tenurile normale/uscate) și cei BHA (potriviți pentru tenul mixt/gras).

Este un subiect destul de larg despre care am învățat și eu la rândul meu, în mare parte de pe blogul Pasagerei. Are o întreagă categorie de articole legate de exfolierea tenului dacă vă interesează subiectul.

Pentru astăzi totuși vom vorbi strict despre produsul de mai jos.

Review Clear Anti-Redness Paula's Choice

Clear Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid Paula’s Choice (preț 42 lei, cantitate 30ml)

Deși are o denumire lunguță și complicată, în esență este un exfoliant chimic, special pentru tenul mixt/gras.

Prețul poate părea mărișor, mai ales pentru cantitatea pe care o are, dar având în vedere că (spoiler alert) este un produs extrem de bun, își merită prețul. Plus că este destul de spornic și ține în jur de 6 luni în condițiile în care îl folosesc în medie cam o dată la 2-3 zile.

So, 42 lei + 17.5 lei transportul, zic că nu e chiar capăt de țară.

Ce face?

Lasă tenul finuț și neted iar a doua zi, după aplicare, fondul de ten se aplică mult mai frumos și uniform. Partea cu “finuț și neted” este ceea ce mi-a vândut mie produsul, pentru că chiar se simte diferența.

Coșuri, puncte negre, n-au dispărut ca prin magie, dar apar mai rar, pentru că hei, mai este perioada aceea a lunii. În rest, tenul meu își păstrează aspectul curat și apariția sebumului, deși n-am scăpat de tot de el, este ceva mai diminuat.

Review Clear Anti-Redness Paula's Choice

Când se aplică?

Cam o dată la 2-3 zile, seara, după demachierea și curățarea tenului.

De menționat că pentru a se vedea și păstra rezultatele, trebuie aplicat constant. De exemplu, exfoliantul din poze este terminat cam de 2-3 săptămâni iar între timp am început altul, care nu-i așa grozav pe cât aș fi sperat. Am observat că pe bărbie și pe frunte tenul nu mai este atât de neted ca în perioada în care l-am folosit.

Cum se aplică?

Fiind o soluție lichidă, se picură pe o dischetă demachiantă (în jur de 10 picături) și se întinde ușurel pe ten, în special pe zona T.

Tinde să usuce puțin tenul așa că e bine să fie folosit împreună cu o cremă hidratantă. Se poate aplica crema, serul, uleiul, ce vreți voi pe ten, după 10-15 minute de la aplicarea exfoliantului.

Foarte important de folosit împreună cu o cremă cu SPF. Chiar dacă este aplicat seara, având substanțe exfoliante mai puternice, pielea este mai sensibilă. So, de reținut: exfoliant + crema hidratantă seara, cremă cu SPF dimineața.

Review Clear Anti-Redness Paula's Choice

Pentru mine cel puțin, acest exfoliant de la Paula’s Choice a intrat pe lista de produse cumpărate constant. Am cam renunțat, în schimb, să mai încerc exfolianți mecanici, pe ten. Acesta face o treabă bună și curăță mai în profunzime tenul iar rezultatele sunt mai vizibile.

Voi ați încercat vreun exfoliant chimic? Sau vă tentează să încercați?

Sper că v-a fost util articolul de azi și vă aștept cu drag să povestim mai multe în căsuța cu comentarii!

Kisses & Be happy!

Timi