Hello!

Sărbători fericite, people! Sper să aveți parte de sănătate, liniște și tot ce vă mai doriți!

Că tot e zi de odihnă, stat acasă și frecat menta, m-am gândit să vă povestesc puțintel despre piața de Crăciun din Viena :). Eu cel puțin am plecat mai neinformată. Mai fusesem la piețe de Crăciun de prin alte orașe, dar cumva mă așteptam asta să fie altfel, să fie mai deosebită. Și într-adevăr chiar a fost.

Nu căutasem mai nimic legat de piața de Crăciun de la Viena înainte să plec și mă așteptam să fie una imensă și frumoasă și toate cele, și atât. Well, am fost plăcut surprinsă să aflu că există mai multe piețe de Crăciun, câte una cam în fiecare punct sau piață mai mărișoară din oraș. Harta completă o puteți găsi aici. Eu am vizitat vreo 4 piețe de Crăciun, mai mici sau mai mari. Sunt similare, și totuși găsiți lucrușoare unicat în fiecare din ele.

Un lucru care nu mi-a plăcut totuși e că au un program relativ scurt. Seara după 9-10 începe să se închidă cam tot. Eu, cel puțin, m-aș fi plimbat mai mult dacă erau deschise până mai târziu.

Fiecare piață de Crăciun are o cană specifică. Sunt foarte multe căsuțe cu băutură, de la clasicul vin fiert până la punch-uri de diferite feluri și cam toate se dau în aceste căni. Prețurile încep de pe la 3-4 euro pentru băutură, plus 4 euro cana. Cana se poate păstra sau după ce-ți termini băutura, o poți returna, caz în care îți primești bănuții înapoi. Asta mi s-a părut chiar mișto, că fiecare târg are cana lui și nu se face risipă de pahare de plastic.

Am luat și eu 2 căni, vi le-am arătat aici și din ce țin minte scrie și piața de Crăciun pe ele.

De asemenea, este plin ochi de oameni. Și nu ma refer doar la turiști, sunt și mulți “de-ai casei” care umplu târgurile de Crăciun, stau la povești la ceva de băut. Este o atmosferă foarte călduroasă și relaxată.

So, să vă mai urez de bine, la final de articol, dacă nu ați ajuns la Viena, vă urez să ajungeți! E frumos, e mare, aveți ce vizita și piețele de Crăciun sunt pe lista de vizitat chiar și de mai multe ori! (pe lista mea, cel puțin, sunt)

Sper că v-a plăcut postarea de azi și pentru orice întrebări sau stat la povestit, vă aștept cu drag în căsuța de comentarii!

Kisses & Be happy!

Timi